Ron – bassist

Ron is een echte autodidact als het gaat om basspelen. Via een kennis kocht hij zijn eerste bas en is na wat tips en oefenen begonnen met spelen in zijn eerste hard rock bandje in Hilversum. Door het spelen in diverse bandjes kwam hij er achter dat bas spelen echt iets voor hem is. Na zijn verhuizing vanuit ’t Gooi naar Zutphen leerde Ron muzikale mensen kennen  en al snel ontstond het idee om een hard rock band op te richten.

Ten tijde van zijn eerste baan lag de focus niet meer op het basspelen. Nog even in een blues band gespeeld, maar dat was van korte duur vanwege de volgende fase in het leven: een gezin!

Door toeval en het enthousiasme van één zijn kinderen die klarinet speelde in een harmonie orkest, heeft Ron het ontbreken van basinstrumenten opgevuld bij de harmonie. Deze rol heeft Ron een completere bassist gemaakt; ander genre muziek en het spelen met bladmuziek. Door al deze muzikale rondzwervingen kan hij van bijna alle genres muziek genieten.

Het samen spelen, lol hebben, een ‘groove’ in de muziek stoppen is wat het voor Ron leuk maakt als bassist. Just Follow heeft deze componenten en is in staat om verschillende genres te spelen. De passage ‘Music was my first love and it will be my last’ van John Miles is voor Ron zijn slogan.